Tacka din stressMänniskan har olika drivkrafter en av dom är stress.

Stress kan på ett sätt hjälpa oss att ta oss igenom extremt tuffa perioder där vi snabbt måste skynda oss ifrån en miljö eller situation.

Tyvärr är mycket just nu runt omkring oss toxic och stressen slås på oftare än vad som är hälsosamt för oss.

Vi späder även på våran stress hormonellt, genom kaffe, nikotin, energidrycker, gifter i maten, skönhetsprodukter och katastroftankar.

När vi är i detta tillstånd har vi både svårt att tänka rationellt och logiskt, men även att landa i vårt hjärta.

I vårt hjärta finns en annan drivkraft, våran längtan, lust och passion ❤️

Här finns en ström av flöde och våra energidepåer fylls på, på ett naturligt sätt.

Vi hamnar i leken, i skapandet genom att drömma och fantisera. Här finner vi nya kreativa lösningar. Färgstarka ideer om hur vi kan leva, umgås och arbeta i välbefinnande.

Det är en stor skillnad på ”Jag måste/borde” vs ”Jag vill och önskar”

Genom tankar som ”jag vill och önskar” expanderar vi tid och rum. Vi expanderar från att ständigt vara i tunnelseende där vi tror att det som är precis framför oss är den snabbaste och bästa vägen för att få saker gjort. Men när vi tar ett kliv inåt och går djupare bakom stressen, finner vi kanske svaren på vad vi verkligen söker.

Vi kanske inte alls vill eller måste genomför det, kanske är vi bara uppskrämda och uppjagade, fast i ekorrhjulet. Du kanske finner att det finns mer tid, att det inte måste hända idag, eller att du kan be om hjälp och låta någon annan ta över något som tar mycket tid och kraft för dig. 

En av sakerna som vi möter när vi blir mer medvetna är att vi behöver ta ansvar för allt vi gör. Det går inte längre att skylla på någon annan. Konsekvenserna är dina egna.

Vilket kan vara jobbigt att höra till en början. Men när vi accepterar det faktum att vi har eget ansvar och val över våra liv, ställer du dig också i din egna kraft. Du är inte längre offret, martyren eller manipulatören.

Du vet att för att du ska må bra och hamna i harmoni med dig själv behöver varje val vara grundat och komma från hjärtat.

Så nu när du läser detta meddelandet, lägg dina armar runt dig själv och se stressen i din kropp, tacka den för att den har stått i tjänst till allt du har flytt från och skapat. Be den att ta ett kliv tillbaka, att även den får vila nu och slumra om. Släppt taget om den helt. 

Ta några djupa andetag, känn hur det känns i kroppen nu. Kanske känns det tomt och läskigt att säga adjö till en sån gammal vän? 

Kanske känns det bubbligt och ljust  i  kroppen, eller att du känner dig trött och behöver vila. 

Bjud nu in din längtan, lust och passion ❤️välkomna den med öppna armar. Känn ivret i kroppen av att få skapa ur barnets energi ☀️ solen och livskraftens energi. 

Vad väcks i dig då? 

Sätt sig gärna och meditera i 5 minuter, du behöver inte mer än så. Sitt och känn in denna längtan, lust och passionen. Expandera den från hjärtat ut genom hela kroppen och fyll dig själv med denna ljusa och eldiga energi. 

Vill du kan du sedan skriva några rader om vad som kommer upp. 

Låt det sedan få gå en tid och kommer du på nya lösningar till det du kände i bröstet, så fyll gärna på listan allt eftersom. Ha tålamod och låt lösningarna får falla på plats som ett pussel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s