02-02-2022

2 Februari 

Alla dessa magiska 2:or som har följt oss det senaste. Idag är det portalen 02-02-2022 även nymåne och näst sista dagen på Venus retrograd som avslutas den 3 februari.

Idag firas också även en keltisk högtid på vissa håll som heter Imbolic. 
Nu befinner vi oss mitt i mellan midvintersolståndet och vårdagjämningen. 

Nu vaknar djuren från sina iden. Snart börjar kraften stiga uppåt ingen från den långa vilan i jorden. En tid för hopp och nytt liv. 

Vill man fira Imbolic så kan man tända ett ljus i varje rum ikväll för solens återkomst. Är det snö ute kan man även rita en solsymbol i snön.
En symbol för årstiden kan vara en snöflinga, en vit blomma eller ett orange ljus insmort med mysk-, kanel-, virak-, eller rosmarinolja.

En annan ritual kan vara att vårstäda, släppa taget om det gamla. Tända rökelser och vädra hemmet. Släppa in ny och mer frisk luft efter den långa vintern.
Dom som firar Imbolic firar också Gudinnan. Brighid, Bride, Brigit. 

Hon är en gudinna för helande, poesi och smide. Hon står för  gudinnan av elden, solen och eldstaden. Hon ger fertilitet till landet och är nära knuten till barnmorskor och nyfödda barn.

Jag själv har aldrig följt några traditioner eller ceremonier efter punkt och prickar. För mig så har dom mest kraftfulla ceremonierna varit när jag tar inspiration från olika delar och väver ihop det med min egna intuition.
Om du väljer att göra en djupgående ceremoni se till  att kasta en cirkel om dig och be om beskydd, och stäng den sen när du är klar. Skjut upp energin i universum och låt allt transformeras till ljus.

Ha en magisk dag!

Bild: Persephone Awakening av Zabani.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s